-

-


Mühendislik Isı Sist.Ltd.Şti.

Kablolu Zemin Isıtma

-

 

Kablolu Elektrikli Yerden Isıtma

Isıtma kabloları
 

   
devi kablo üretimi

DEVI size konforlu bir yaşam alanı sunar – yüksek kalitede uzun kullanım ömürlü elektrikli ısıtma çözümleri Müşterilerimizi, piyasadaki en iyi garantiyi sunarak destekliyoruz – DEVIwarranty™, kablo veya şilte değişimlerinin yanında kurulum ve zemin malzemelerinin masrafını da karşılar – hem de 20 yıla kadar!

75 senelik DEVI Elektrikli Isıtma Mirası


Şirket, 1942 yılında Kopenhag, Danimarka'da kurulmuştur ve "DEVI" ismi Dansk El-Varme Industri'nin kısaltmasından gelmektedir.


DEVI, başlarda endüstriyel kullanım için ısıtma elemanları üretmiştir. DEVI, altmışlı yılların başlarında elektrikli ısıtma kabloları ile ilgilenmeye başlamıştır; altmışlı yıllardaki en eski ısıtma kablosu kurulumlarını tamamlamıştır

 

   
ısıtma kabloları ile sıcak ayaklar

Profesyoneller için

DEVI markası, Danimarka'nın en büyük endüstri şirketi olan Danfoss Grup'un bir parçasıdır. DEVI, döşemeden ısıtmada küresel pazar lideridir ve elektrikli ısıtma sistemlerinin en büyük Avrupalı üreticisidir. İlan ettiğimiz amacımız, kurulumu gerçekleştiren kişilerin yanı sıra son kullanıcıların da tercihi olmaktır.

DEVI'nin sunduğu olanaklar, pazardaki mevcut diğer seçenekler arasında ön plana çıkan modern elektrikli ısıtma sistemlerinin tasarımı, üretimi ve satışını kapsar.

   


DEVI ısıtma kabloları, iç mekanlar için konforlu döşemeden ısıtma ve dış zeminler için buz ve kar eritme, çatılar için donmadan koruma, boru izleme, spor sahası ısıtması, soğutma deposu koruması ve diğer uygulamalar için geliştirilmiştir.

DEVI, küçük evlerin yanı sıra ticari binalar ve özel yapılar için de geniş bir ısıtma kablosu yelpazesi sunar. Isıtma kabloları, daha çok yeni yapıların bağlantısında veya büyük yenileme projelerinde kullanılır.

Özgün tasarım her durum için maksimum performansı sağlar ve esnek kablo yapısı, kurulumu hiç olmadığı kadar hızlı ve kolay hale getirir. Bununla beraber, ürünün ve kurulumun yanı sıra yeni zemin maliyetlerini de kapsayan benzersiz 20 yıllık garanti ile emin ellerdesiniz.
•Kurulumu kolay, esnek kablo
•Hızlı tepki süresi
•Güvenli ve sağlam
•20 yıla varan tam garanti ile uzun kullanım ömrü

 

 

kablolu elektrikli yerden ısıtma

 

   

Ev sakinlerinin konforu ve güvenliği, çevresel etkilerin ve aynı zamanda nihai işletme maliyetlerinin azalması açısından; konutlar için konforlu elektrikli döşemeden ısıtma, aynaların ve havluların nemden korunması yanı sıra boru izleme ve buz ve kar eritme çözümleri gibi iç mekan ısıtması konularında DEVI ideal partnerinizdir.

En yeni bina yönetmelikleri (ASHRAE 188-2015, IEC 62395-2 ve CIBSE TM13) sıcak su sistemlerinin en iyi konforu ve verimi aynı zamanda lejyonella bakterisi kontrol ölçümlerini sağlamasını talep etmektedir. Bu da binanın merkezi su sisteminin, sadece etkili filtreleme ve dezenfeksiyon ile değil bunun yanında su sıcaklığını lejyonella risk yönetim planı dahilindeki denetim sınırlarında tutmak ile lejyonella bakterisine karşı korunması gerektiği anlamına gelmektedir. Evsel sıcak su için DEVI ısıtma sistemleri, bu gibi boru izleme işlemi için gerekli tüm sertifikalardaki talepleri karşılamaktadır.

Buna ek olarak DEVI; banyolarda zeminlerin ısıtılmasının yanı sıra banyolar, mutfaklar ve çamaşır odaları için ideal olan havlu kurutucuları ve ayna buğulanması için de çözümler sağlamaktadır.

Modern teknoloji, mülk sahiplerine ve yöneticilerine yapılardaki enerji verimini ve güvenliği artıracak pek çok yöntem sunmaktadır. Buna ek olarak; yeni yapı, yenileme veya yenileştirme planlaması yaparken sadece yerel çevre yasalarına saygı göstermemeliyiz, aynı zamanda gelecek nesle bırakacağımız mirası da düşünmeliyiz

 

Elektrik Kablolu Zeminden Isıtma Kullanım Yerleri:

Kablolu ısıtma direkt elektrik kullanan bir sistemdir. İyi izolasyon değerine sahip ev ve ofislerde de ekonomik işletme şartlarına sahip olur.

kablolu yerden ısıtma kullanım yerleri

* Banyo zemin ısıtılmasında

* Mutfak Zemin ısıtılmasında

* Kök ısıtmada

* Kış bahçesi ısıtılmasında

* Küçük ve orta büyüklükteki ev ve ofislerin ısıtılmasında

* Yarı açık alan ısıtılmasında

* Buzhane beton korumada

* Kar Buz önlemede

* Tank ısıtılmasında

* Boru ısı korumada

* Hamam ısıtılmasında

* Rampa ısıtılmasında

* Köprü ve otoyol ısıtılmasında güvenle kullanılır.

 

Kablolu Zemin ısıtma sisteminin güç ve termostat hesabı için binanın mimari projesi yada alan ölçüleri gereklidir.

Her mahal ayrı olarak hesaplanmaktadır. Kablolu zemin ısıtmada her mahalde oda termostatı kullanılmalıdır. Oda termostatları duvara gömülü yada sıva üstü şeklinde olabilir. Oda termostatının yeri genellikle oda lamba düğmesinin yanı olmalıdır. 

 

kar buz engelleme sistemi

365 gün takip ediliyor
Toplam seyirci kapasitesi 75 bin 145 kişi olan İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nun zemin ısıtması için 43 kilometre DEVI kablo, 4 ad Devireg 850 sıcaklık, 4 ad 850 nem sensörü kullanılmıştır. Stadyumda kurulan  “Zemin ısıtma sistemi otomasyonla takip edildiği için, sensörler vasıtasıyla anlık ölçümler yapılarak bilgi alınmaktadır. Gelen bilgilere göre ısıtma sistemi otomatik olarak devreye girmekte ya da devreden çıkmaktadır. Bilgisayardan da görüntülü olarak takip yapılmaktadır. Sistem her bölgeden anlık olarak gelen sıcaklık ve nem bilgileri, ayarlanan sıcaklık değerleri gibi bilgilerin ekrandan detaylı olarak takip edilmesine imkan tanıyor. Kısacası teknolojinin tüm imkanları kullanılarak 365 gün boyunca her an takip sağlanıyor.

 

Stadyumlarda neden elektrikli ısıtmaya ihtiyaç duyulur?

Pek çok modern spor stadyumu, spor müsabakalarına ve maçlara ev sahipliği yapabilen, hava koşullarından bağımsız işleyen ve yüksek sayıda katılımcıyı ağırlayan çok işlevli yapılardır. En zorlu görev, her müsabaka sırasında, sert hava koşullarında ve bazı durumlarda alanda gerçekleşen diğer etkinlikler için mükemmel koşulları sağlamaktır.

Döşenmiş veya gömülmüş de olsa, mevcut elektriksel güç kaynağına bağlı ve sahada oyuncu olmadığı zamanlarda, DEVI elektrikli ısıtma çözümleri donmadan korumadan fazlasını sağlar.

Elektrikli, spor sahası ısıtması çoğu durumda stadyumlar için çok amaçlı bir çözümdür. Böylesine enerji tasarruflu bir çözüm, sahanın kış mevsiminde donma ve kardan olumsuz olarak etkilenmesini engeller. Stadyum ısıtması, doğal çim için bir büyüme ve yenileme uyarıcısı işlevi görür. Tüm bunlar, mevsimden veya konumdan bağımsız olarak daha iyi saha şartları sağlayarak oynanabilen sezonu uzatır.

Elektrikli ısıtmanın kullanılmasının asıl sebebi basitlik ve sistem özelliklerinin diğer çözümlere göre daha zahmetsiz olmasıdır. Diğer çözümlerde sistemin düzgün çalışması için daha fazla mekanik ekipmana ihtiyaç duyulması yanı sıra hava koşullarından dolayı oluşabilecek arıza riski de vardır.

Elektrikli ısıtmada dünya birincisi olarak, DEVI çoklu spor stadyumları, futbol ve iç mekan golf sahalarına özel çözümlerindeki uzmanlığını kanıtlamıştır. Elektrikli ısıtma çözümlerimiz, doğal çimin yanı sıra yapay çim için de mükemmel olarak çalışmaktadır.
 

 

KABLOLU ISITMA İÇİN ISITICI KABLO

Isıtıcı kablolar muhtelif güçlerde fabrikasyon olarak sonlandırılmıştır. Mahal ısı kaybı hesabına uygun olarak kablo seçimi yapılır. Kablolarda ekleme ve kesme yapılamaz.

Kablolar kullanım yerine göre 10 W- 18 W -30 W/mt. dir.
DEVI Isıtma Kabloları binalarda kullanılan her türden yapı malzemesine uygulanabilecek yüksek standartlarda üretildi.

zeminden ısıtma kablosu , ısıtıcı kablo , kablo ile zeminden ısıtma , zemin ısıtıcı kablo

 

ISITICI KABLOLAR İLE KAR BUZ ENGELLEME

KAR BUZ ENGLLEME İÇİN KABLOLU ISITICILAR KULLANILIR

Su, basınç, kabloya zarar vermiyor.

Bir yolun altına uygulandığında, araçların kablo seviyesinde meydana getirdiği küçük hareketler kabloyu zedelemiyor. Uygulama alanlarında, kar küreme, tuz dökme veya ilave ısıtma gibi herhangi bir başka müdahaleye gerek yok

 

kar buz englelleme için termostat

Güvenli Yollar, Temiz Çatılar İçin :

Akıllı Kar Buz önleme termostatları
Sistemin yapısındaki dijital termostat ve sensörler sayesinde sıcaklık ve nem parametreleri sürekli takip edilebiliyor. Bu parametrelerin kar birikimi ve buzlanmaya neden olabilecek seviyeye ulaşması durumunda sistem otomatik olarak devreye giriyor ve görevini tamamlayarak devreden çıkıyor.
 

   


5 yıl garantili Termostatlar

5 yıl ürün garantisi aşağıda modelleri yazılı DEVI termostatları, döşemeden ısıtma sistemi, kendinden ayarlı kablolar ve aksesuarlar için geçerlidir.

5 yıl garantili DEVI ürünleri:
•DEVIreg™ Smart termostat
•DEVIreg™ Touch termostatı
•Halı, ahşap ve laminat zemin için DEVIdry™ döşemeden ısıtma elemanları (DEVIdry™ Wireless Thermostat dahil değil);
•DEVIiceguard™ kendinden ayarlı buz ve kar eritici kablolar;
•DEVIpipeheat™ ve DEVIpipeguard™ kendinden ayarlı boru koruma kabloları;
•Tüm ilgili aksesuarlar.

 

   

 

borularda don önleme

 

 

Boru ısı koruma ve donma önleme

Isıtıcı kablolar proses hatlarında da güvenle kullanılmaktadır.

Kendinden regüleli , regülesiz ve EXPROOF olmak üzereborularda 3 tür ısıtıcı kablo mevcuttur.

DEVI Kar-Buz Birikimini Engelleme Sistemleri kış mevsiminde insanların ve binaların güvenliğini sağlamak üzere tasarlandı.

Sistem bu amaçla bina, çatı, oluk ve iniş boruları ile bina giriş ve çevresindeki yürüyüş yolu, merdiven, garaj girişi gibi yaya ve taşıt trafiği alanlarında, risk yaratması muhtemel kar-buz birikimini engellemek amacıyla kuruluyor.
 
MERDİVEN ISITMA kar buz engelleme

Sistem yalnızca gerek olduğunda devreye girip çıktığı için enerji harcaması minimum düzeydedir. Kuru soğuk varsa (örneğin -20°C ancak ortamda nem ya da su yoksa), sistem devreye girmiyor. Sistemin diğer ana parçası olan ısıtıcı kablo , esnek ve dış etkenlere karşı dayanıklıdır

 

ısıtmalı yol

 

DEVI Kar ve Buz Eritme Sistemi Kablosu DEVIFlex DTCE 30

devi dtce 30 ısıtma kablosu


DEVI Kar ve Buz Eritme Sistemi, farklı tipte DEVI ısıtma kablo veya şilteleri, muhtelif termostatlar ve kurulum aksesuarlarından oluşuyor. Sistem, kar birikimi ve buzlanmanın istenmediği veya tehlike yaratabileceği her yerde güvenli bir ortam sağlıyor. Kullanım alanları arasında çatı, oluk ve dereler, araç ve yaya yolları, otopark girişleri, rampalar, merdivenler, köprüler, antenler, spor sahaları, boru sistemleri (ısı izleme), seralar, hayvan barınakları ve akla gelebilecek muhtelif yerler sayılabilir. Asfalt, beton, seramik, çeşitli çatı tipleri gibi birçok malzemeyle birlikte uygulama yapılabiliyor.

alttan ısıtmalı yol

Dış mekan çözümleri

DEVI Buz ve Kar Eritme Sistemi, tam otomatik olarak çalışıyor. Buz ve kar eritme sisteminin kalbi Devireg™ 850, akıllı bir dijital termostat. Bu termostata bağlı olan ısıya ve neme duyarlı sensörler, kar birikimi veya buzlanma oluşacak koşulları otomatik olarak algılayıp bu bilgiyi termostata ileterek sistemin kendiliğinden devreye girmesini sağlıyor. Sistem yalnızca gerek olduğunda devreye girip çıktığı için enerji harcaması minimum düzeyde. Kuru soğuk varsa (örneğin -20°C ancak ortamda nem ya da su yoksa), sistem devreye girmiyor. Sistemin diğer ana parçası olan ısıtıcı kablo/şilte, esnek ve dış etkenlere karşı dayanıklı.

 

ISITICI KABLOLAR İLE KONFOR ISITMASI

Daireler ve evler için döşemeden ısıtma

Konforlu bir döşemeden ısıtma tecrübesi yaşamayı hiç düşündünüz mü? DEVI akıllı çözümlerini inceleyin.

Elektrikli döşemeden ısıtma, evlerde ve dairelerde veya daha büyük yapılarda ek bir ısıtma kaynağı olarak da uygulanabilir. Yenileme sırasında kolayca ince bir DEVImat veya DEVIdry kullanarak, ısınma sezonu dışındaki sıcaklık düşüşlerinde ısınmış bir iç mekan ve zeminin tadını çıkarabilirsiniz.

Binanızdaki radyatörler çalışmaya başladığı zaman, kolayca döşemeden ısıtmayı kapatabilir ve sıcak bir zeminin tadını çıkarmak istediğiniz zamanlarda tekrar açabilirsiniz.

Gizli ve görünmez olan döşemeden ısıtma, evinizin içini istekleriniz doğrultusunda daha iyi ve daha özgürce tasarlayabilme imkanı tanır. Ama öncelikle evinizde, sizin ve ailenizin toplam ısıl konforunuzu artırır. Buna ek olarak; elektrikli döşemeden ısıtma, hidronik döşemeden ısıtmaya göre daha hassas ayarlama ve tepki sürelerine sahiptir.

DEVI ürün gamı içerisinde, her tür döşeme kaplamasına özel olarak tasarlanmış çözümler, istenilen sıcaklığın korunması ve enerji tüketiminin denetimi için kullanabileceğiniz akıllı termostatlar bulabilirsiniz.
 

 

DEVI kablolu ısıtma ile konforlu zemin ısıtma sağlanır.

 

Isıtma kabloları ile kapalı mekanların ısıtılmasını da konforlu bir şekilde sağlamaktayız.

Kablolu zemin ısıtmada kurulum 2 amaç için yapılabilir.

1. Tam konfor ısıtması

2. Ilık zemin

Tam konfor ısıtmasında kurulu güç ortam ısı kaybına göre yapılır ve ek ısıtıcıya gerek yoktur.

Ilık zeminde ise sadece tabanın belirli bir sıcaklıkta olması sağlanır. Bulunduğu ortamda ek bir ısıtıcı olmalıdır.

 

 

devi zeminden ısıtma kablo ve termostatları

 

Evler için elektrikli ısıtma

Yeni bir ev almayı yada eskisini yenilemeyi mi düşünüyorsunuz? Sağladığı sıcaklık ve güven için DEVI'yi seçin.

DEVI'de, her oda için enerji tasarruflu ve uygun fiyatlı elektrikli ısıtma çözümlerinin yanı sıra çatınızı ve garaj yolunuzu kış mevsiminde kuru ve güvenli tutacak sistemleri bulabilirsiniz.

DEVI elektrikli ısıtma sistemlerinin kurulumu, bina yapım veya yenileme aşamasındayken oldukça kolaydır.

Görünmez döşemeden ısıtma sistemleri, radyatör ve borular için özel bir yer planlamadan, evinizdeki alanı istediğiniz gibi kullanabilmenizi sağlar. Üstelik elektrikli döşemeden ısıtma ile, sürekli hatırlamanızı gerektirecek ve ortalama harcamanızı artıracak periyodik kazan kontrollerini yapma zorunluluğunuz yoktur.

Akıllı telefonunuz için geliştirilmiş mobil uygulamalı DEVI termostatlar, evinizdeki sıcaklığı uzaktan kontrol edebilmenizi sağlar. Evinizden ne kadar uzakta olursanız olun, internet bağlantınız olduğu zaman, ısıtmayı basitçe açıp kapayabilir veya telefonunuzla her odayı istediğiniz bir sıcaklığa ayarlayabilirsiniz.

Günümüzde elektrikli döşemeden ısıtma, modern enerji tasarruflu evler için bir çözüm seçeneği haline gelmiştir.
 

   
banyo zemin ısıtması

Isıtıcı kablolar ile ıslak hacimler dahil evin tamamı çok konforlu olarak ısıtılabilir.

Islak hacimlerde kullanılan kablolar 18 Watt / mt.dir.

Kablolar fabrikasyon olarak sonlandırması yapılmış olup ekleme ve kesme yapılamaz.

 

Denizcilik ve ulaşım da Kablolu Isıtma

DEVI akıllı elektrikli ısıtma sistemleri, özel feribotlarda, yatlarda ve modern şehir otobüslerinde yolculara yüksek bir konfor sunar.

Ulaşım için elektrikli ısıtma çözümleri, yolcular için yüksek konfor seviyesi ve taşıtlar için minimum enerji tüketimini sağlar. DEVI sistemleri, yolcuların gemi kabinlerindeki ve tuvaletlerindeki yüksek konforunu garanti eder. Bu gibi çözümler ayrıca modern otobüslerin, trenlerin ve hava taşıtlarının üretimi esnasında da kullanılmaktadır.

Elektrikli ısıtma sistemleri mümkün olan en az enerji tüketimini garanti eder.

DEVI, Deviflex ısıtma kablolarında 20 yıl tam garanti, dijital termostatlardaysa 5 yıl tam garanti sunmaktadır. Bu da, bakım gerektirmeyen yüksek dayanıklılık ile optimum performansın tadını çıkarabileceğiniz anlamına gelir. .
 

Kablolu Zeminden ısıtma ile banyo zemin ısıtması

 

 

 Enerji tasarruflu yapılar

Modern enerji tasarruflu evler, yok denecek kadar az bir ısıtma gerektirmektedirler. Fakat sıcaklığın ayarlanması, zamansal sıcaklık hassasiyeti ve enerji kullanımının en düşük seviyede tutulması bağlamında akıllı ve esnek olmak zorundadır. Sürekli hareket halinde olduğumuz modern yaşam, yeni ısıtma sisteminin tam kontrolünü Smart App ile dünyanın herhangi bir yerinden elinize almanızı gerektirmektedir. DEVI bunu ve daha fazlasını sunmaktadır. Isıl konfor ve optimum enerji sarfiyatı DEVI elektrikli döşemeden ısıtma sistemi ile daima garanti altındadır.

Görünmez döşemeden ısıtma sistemleri, radyatör ve borular için özel bir yer planlamadan, evinizdeki alanı istediğiniz gibi kullanabilmenizi sağlar.

Mobil uygulamalı DEVI termostatlar, evinizdeki sıcaklığı uzaktan kontrol edebilmenizi sağlar. Evinizden ne kadar uzakta olursanız olun, internet bağlantınız olduğu zaman, ısıtmayı basitçe açıp kapayabilir veya her odayı istediğiniz bir sıcaklığa ayarlayabilirsiniz.

Günümüzde elektrikli döşemeden ısıtma, modern enerji tasarruflu evler için bir çözüm seçeneği haline gelmiştir.
 

 

kablolu zeminden ısıtma

 

   

DEVIwarranty™ 3 farklı garanti süresinden oluşan bir seridir. Elektrikli ısıtma sistemleri için DEVI ürünlerini, piyasadaki en iyi garanti ile gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

20 yıl tam garanti

20 yıl tam garanti DEVI elektrikli ısıtma kabloları ve şilteleri için geçerlidir.

DEVI kalitesine güvenebilirsiniz; DEVI kabloları ve şilteleri, DEVI ürünündeki bir üretim hatası nedeniyle bile oluşabilen bir arıza durumunda ücretsiz olarak onarılacak veya değiştirilecektir.

Bu garanti tamir ve değişim masraflarını karşıladığı gibi hasara uğraması durumunda tuğla örgüsü ve seramikler gibi zemin malzemelerini ve kurulumunu da karşılar. Bu garantiye müracaat edebilmek için montajın yetkili bir kurulumu gerçekleştiren kişi tarafından gerçekleştirilmiş olması, garanti sertifikasınınsa kaşeli, imzalı ve mevcut olması gerekmektedir. Daha fazla ayrıntı için garanti şartları ve koşullarımızı okuyunuz.

20 yıl garantili DEVI ürünleri:
•ısıtma kabloları DEVIflex™ / DEVIsafe™/ DEVIsnow™ /DEVIasphalt™ / DEVIaqua™/DEVIbasic™ dahil
•ısıtma şilteleri DEVImat™ / DEVIcomfort™ / DEVIsnow™ / DEVIasphalt™ dahil

İlgili tüm aksesuarlar 2 yıl garanti ile gelmektedir.

 

5 yıl garantili Termostatlar

5 yıl ürün garantisi aşağıda modelleri yazılı DEVI termostatları, döşemeden ısıtma sistemi, kendinden ayarlı kablolar ve aksesuarlar için geçerlidir.

5 yıl garantili DEVI ürünleri:
•DEVIreg™ Smart termostat
•DEVIreg™ Touch termostatı

 


2 yıl garanti

2 yıl ürün garantisi DEVI termostatları, kontrol sistemleri, yazılım çözümleri ve aksesuarlar için geçerlidir.

2 yıl garantili DEVI ürünleri:
•DEVIreg™ 130-132 / 316 /330 / 527 / 530-535 / 610 / 850 termostatları;
•DEVIlink™ kablosuz kontrol sistemi;
•DEVIfoil™ ayna arkası buğu giderici folyolar;
•DEVIrail™ havlu ısıtıcıları;
•DEVItemp™ endüstriyel ısıtıcılar;
•Tüm bağlantılı aksesuarlar, ısıtma kabloları ve ısı şiltesi aksesuarları da dahil olmak üzere.
 

 

havalanında yerden ısıtma

 

Havaalanları ve helikopter pistleri

Kalabalık havaalanları, genellikle yolcularının kış mevsimindeki güvenlik ve konforu için özel çözümler talep etmektedir. Havaalanları, sadece uzun yolculuklarda yolcularının konforunu sağlamanın dışında hava koşullarından bağımsız olarak uçakların güvenliğini de sağlamalıdır. Apron asla kaygan olmamalıdır ve uçuş pistindeki tüm çizgiler görünür olmalıdır. Apronlarda ve uçuş pistleri, DEVI elektrikli dış ortam ısıtma kullanılarak buz ve kara karşı korunabilir ve günlük işleyiş daha güvenli ve daha zahmetsiz hale getirilebilir.

Aynı şekilde hastaneler için acil durum helikopter pistlerinin, hastalar için özel, güvenlik ve sağlık hizmetleri gereklilikleri mevcuttur. Bu gibi acil durum helikopterleri insanların hayatını kurtarmaktadır. Bu nedenle helikopterler için temiz ve kuru iniş alanları çok önemlidir. DEVI ısıtma kabloları, hava şartlarından bağımsız olarak mümkün olan en iyi koşullarda hızlı ve güvenli bir kalkış ve iniş sağlamaktadır.

Pek çok uluslararası havaalanı ve yerel helikopter pisti DEVI güvenilir ısıtma çözümleri ile donatılmıştır. Bu sayede uçuşların güvenliği garanti altına alınmıştır ve pistler her zaman kullanılabilir hale gelmiştir.

 

 

soğuk hava deposu beton koruma

 

 Soğuk hava deposu koruyucu

Soğuk hava deposundaki zemin yapısının ısıtılması, soğuk hava depolarındaki veya buz pisti stadyumlarındaki zemin şartlarından dolayı yapının yıkılmasını engellemek için gereklidir.

Sıcaklığın sürekli –20 ve –30°C (veya daha düşük) arasında seyrettiği soğuk hava depolarında soğuk, zemin iyi yalıtımlı olsa bile yine de çevreyle etkileşimde olacaktır ve soğuk hava deposunun temeline nüfuz edecektir.

Soğuk hava depoları konstrüksiyonunun korunması için zemine, yapının temelindeki yalıtımın altına veya kapı çerçevesi içerisine elektrikli ısıtma kabloları kurulmalıdır.

Yoğuşmaya karşı zemin koruyucu

Soğuk hava depoları ile ısıtılmış odalar arasındaki kapı boşluklarında, kapıların açılıp kapanmasıyla meydana gelen sürekli olarak soğuk ve sıcak hava geçişleri sebebiyle yoğuşmuş su oluşabilir. Bu durum zeminde tehlikeli buz oluşumlarını meydana getirebilir; bu nedenle, bu alanlardaki zeminin buz oluşumundan korunması için ısıtılması gerekmektedir. Soğuk havanın ısıtılan alanlara akışını sınırlayarak konfor seviyesinde ilavede bulunacaktır.

Zeminler

Sıcaklığın sürekli –20 ve –30°C (veya daha düşük) arasında seyrettiği soğuk hava depoları, zemin iyi yalıtımlı olsa bile çevreyle etkileşimde olacaktır. Temel ve zemin alanı gibi yer/toprak ile temas halinde olan malzemeler, soğuğu emecektir ve toprak zemininin donmasına sebep olacaktır. Toprak zeminindeki sulu içerik genleşecektir ve önemli derecede donma erozyonu hasarına yol açacaktır. Aynı problem yapay olarak dondurulmuş buz pisti stadyumlarında da görülebilir. Bu sorunlardan DEVI'nin donmadan koruma sistemi ile kaçınılabilir.
 

 

boru ısı koruma

DEVI boru izleme sistemleri DEVI ısıtma kabloları, DEVIreg™ termostatları ve kurulum aksesuarlarından oluşmaktadır.

Sensörlü DEVIreg™ termostatları mümkün olan en az enerjiyle en ideal sonuçların alınmasını sağlar.

DEVI boru izleme kurulumu için öneriler

Sıvının belirli bir sıcaklıkta tutulması için boru izlemenin tavsiye edildiği yerler:
•Kapalı otoparklı çok haneli ve halka açık binalar
•Süpermarketler
•Sıhhi borular
•Donma önleyici su depoları
•Kanalizasyon
•Yağmur suyu kanalları
•Şehir sıcak/soğuk su boruları
•Dış izolasyon için tek haneli evler

DEVI boru izleme sistemleri, iç ve dış ortam boru şebekeleri dışında yeraltı ve yerüstü boruları için, boru içinde veya boru dışında kullanılabilir.

Boru izleme çözümleri

Su dağıtımı yapan su kemeleri gibi sıvı ikmal sistemleri, belirli bir borunun sıcaklığına ve su rezervi kalitesi için borunun durumuna en bağlı sistemlerdir ve özel ve güvenilir çözümler gerektirirler.

Su boruları ve sıhhi borular her yapının en önemli parçalarıdır; herhangi bir hata çok külfetli ve onarımı pahalı olabilir. DEVI boru izleme çözümleri sayesinde, kış mevsiminde ani ve beklenmeyen donmadan kaynaklanan hasarlardan kolayca kaçınabilirsiniz.

Donmadan koruma sistemleri, donma ve buz hasarından korunması gereken su boruları ve sıhhi boruların mevut olduğu yerlerde kullanılır. Sıcaklığın korunması sistemleri sıcak suyun veya sıvı borularının istenilen sıcaklıkta kalmalarını sağlar.

Fakat temel amacının yanı sıra, boru izleme kullanımının aşağıdaki gibi pek çok avantajı vardır:
•Buzlanmayan borular
•Borularda sabit akış
•Yer altı boruları için derinliğin azalması
•Sert bir kış sonrası tamir masrafı olmaması
•Yağlı ürünlerin boru sistemleri içerisinde sertleşmemesi
•Verimli sıcak su kaynağı

Boru izleme sistemleri inşaatın ilk evrelerinde kurulmalıdır. Boru izleme sistemleri güvenliği sağlar ve buzun sebep olduğu hasarlardan oluşabilecek tehlikeleri önler.
 

 

tarımda kablolu ısıtma

Tohum tarhları

Toprak, vejetasyon ve seralardaki üremenin hızlanması için ilkbahar başından itibaren ısıtılabilir. Böylece vejetasyon daha erken başlar ve hasat daha uzun sürer. Normalde sadece alt tropikal/tropikal enlemlerde yetişen ve büyümeleri için soğuk bölgelerde yetişenlere göre daha fazla ısı gerektiren bitkilerin yetiştirilmesini de kolaylaştırır.

Gereken sıcaklıklara erişilebilmesi için Deviflex™ ısıtma kabloları idealdir. Ek olarak, tarlalar elektronik DEVIreg™ termostatlar ve sensörler ile donatılmışsa bu üstün etkinin yaratılması için gereken enerji tüketimi minimum olacaktır.

Tohum tarhı ısıtması; seralarda, budama tarhlarında, tohum tarhlarında ve üreme kutularında kullanılabilir

Tarımsal kullanım


Modern tarımda hayvanları önemsemekteyiz Günümüzde hayvanlara en ideal koşulları sunmamız çok önemlidir.

İnek yavrularının büyüyebilmeleri için vücut ısılarının çevreye veya zemine geçişi engellenmelidir. Hayvanların kolayca büyümesi ve ilave ısı kazanmalarını sağlamak için en ideal çözüm DEVIflex™ ısıtma kablolarının ahırın veya yavrulama ağılının zeminine kurulumudur.

Yavrulama ağıllarında, yavru inekler doğumlarının ilk iki günü 30˚C'ye varan bir sıcaklığa ihtiyaç duyarlar. Daha sonraki 4 haftalık periyotta, sıcaklık kademeli olarak yaklaşık 18˚C'ye kadar düşürülmelidir. Bu işlem elektronik DEVI termostatlarının sıcaklık ayarını kontrol etmesiyle kolayca yapılabilir. DEVI ısıtma kabloları ile, istenilen sıcaklığı sadece hayvanların tutulduğu yerde dengede tutabileceğinizi lütfen unutmayın.

Tavuk kümeslerinde de elektrikli ısıtma kablolarının kurulumu oldukça avantajlıdır. Artırılmış zemin sıcaklığı, tüm yapıyı ısıtmadan enerji tüketimini oldukça düşürecektir.

Diğer bir avantajsa tavuklar için daha temiz ve daha kuru bir ortam sağlanmasıdır. Bulundukları ortamın tavukların refahını etkilediği kanıtlanmıştır ayrıca tavukların bulundukları ortamdan memnun olmadıklarında birbirlerini gagalamaları gibi bir alışkanlıkları vardır. Döşemeden ısıtma, hayvanlar için sıcak koşulların sağlanmasının yanı sıra bakteri ve mikropların da sınırlandırılması anlamına gelir.

Bütün bunlar hastalık ve salgın riskinin azaltacak faktörlerdir. Ayrıca, kümesteki civcivlerin değiştirilmesi işlemi sırasında hayvan gübrelerinin çabuk kuruması zeminin temizlenmesini daha kolay ve daha hızlı hale getirir. DEVI ısıtma sistemleri kuluçka kümeslerinde, tavuk kümeslerinde, domuz çiftliklerinde ve pek çok tip ahırda kullanılabilir.
.
 

ticari bina ve otellerde elektrikli yerden ısıtma

Büyük ölçekli halka açık binalar için DEVI elektrikli ısıtma çözümlerini tercih etme sebepleri

DEVI; kurulduğu tarihten itibaren alışveriş merkezleri, oteller, ofis binaları ve havaalanları gibi büyük ölçekli halka açık binaların tüm dünyada elektrikli ısıtma sağlayıcısı olarak tercih edilmiştir.

15 m yüksekliğindeki bir lobide, ziyaretçilerin (zeminden 2 m yükseklikteki) optimal ısıl konforunu sağlamak için tüm hava hacmini ısıtmanıza gerek yoktur. Döşemeden ısıtma, buz ve kar eritme, boru izleme ve diğer uygulamalar, DEVI tarafından sunulan elektrikli ısıtma çözümlerinin temelini oluşturur.
 

. Büyük inşaatlar üzerine tecrübe

DEVI, tanınmış alışveriş merkezleri, oteller, ofisler ve diğer halka açık binalar ile işbirliğini ispat etmiştir. DEVI, 66'dan fazla ülkede temsil edilmektedir ve tüm dünyada DEVI güvenilir çözümleri ile donatılmış halka açık yapılara rastlayabilirsiniz. Yerel DEVI satış şirketleri, işbirliğimizin kolay ve verimli hale gelmesi için büyük ölçekli inşaatlara profesyonel destek ve teknik yardım sağlamaktadır.

 DEVI güvenliği sağlar

Çözümlerimiz; ağırlıklı olarak otoyollar, yürüme yolları, çatılar, çatı olukları ve boru izleme için güvenlik sağlaması açısından tercih edilmektedir. DEVI'nin buz ve kar eritme sistemi, güvenli yürüme ve sürüş, kış mevsiminde yapılar daha az hasar görmesi aracılığıyla insanlar, taşıtlar ve yapılar için güvenlik sağlaması amacıyla tasarlanmıştır.

Hastaneler, oteller ve çok haneli evler gibi halka açık binalarda merkezi su sisteminin, sadece etkili filtreleme ve dezenfeksiyon ile değil bunun yanında su sıcaklığını lejyonella risk yönetim planı dahilindeki denetim sınırlarında tutmak ile lejyonella bakterisine karşı korunması gerekir. Evsel sıcak su için DEVI ısıtma sistemleri, bu gibi boru izleme işlemi için gerekli tüm sertifikalardaki talepleri karşılamaktadır.

 Ekonomik avantajlar

İleri teknoloji nem sensörlü DEVIreg™ termostatları (dış mekan sistemleri için) veya açık pencere detektörleri (iç mekan ısıtma sistemleri için) mümkün olan en az enerjiyle en ideal sonuçların alınmasını sağlar.

DEVI dış mekan sistemlerinin koruyucu avantajları göz önüne alındığında, bu sistemlerin kurulum ve işletme maliyetleri bahse değerdir. Yıllık kar küreme ve tuzlama yatırımlarınızı kolayca önleyebilirsiniz. Dahası, buz, kar ve tuz hasarlarının meydana getirdiği tamir masraflarından kaçınabilirsiniz.

DEVI; çoğunlukla bütçeye uygun olması sebebiyle alışveriş merkezleri, oteller, huzurevleri için tüm dünyada elektrikli ısıtma sağlayıcısı olarak tercih edilmiştir.

 DEVI rahatlığı sağlar

Döşemeden ısıtma, otelinizdeki ve dairenizdeki ziyaretçiler için en konforlu tecrübeyi sunar. Isıyı tüm zemine eşit olarak dağıtır ve ayaklarınız, vücudunuz ve başınız için uygun hoş bir sıcaklık sağlar. Ayaklarınızı çevreleyen bu sağlıklı sıcaklık yavaş yavaş artar ve vücudunuzu güzel bir şekilde ısıtır. Döşemeden ısıtma, ortalama oda sıcaklığını konfor seviyesini etkilemeden 2 ºC azaltmanızı mümkün kılar. Bu da sıcaklığın %20 seviyelerine kadar düşürülebilmesi anlamına gelir. Bu kazanç hem ekonomik hem de ekolojik olarak faydalıdır

 

   

kablolu ısıtma hesabı

Kablo Miktarı ve Kablo Gücü Nasıl Hesaplanır ?

Kablo miktarı ve mahal gücü için birçok veriye ihtiyacımız vardır. Isıtılmak istenen mahalin kullanım amacı , bulunduğu yer , binanın mimari özellikleri ve yapı malzemelerine göre toplam güç tesbit edilir.

KONERJİ tarafından size sunulan kablolar fabrikasyon olarak sonlandırılmış ekleme ve kesilme yapılamayan kablolardır.

Isıtıcı kablolar belirli güçlerde sonlandırılmış kablolardır. 91 Watt ile 4180 Watt arasında muhtelif güç ve uzunluklarda kabloları mevcuttur.

 

       

Kontroller

130

sensörlü termostat

devilink termostat

dokunmatik ekranlı termostat

 

 

 

 

pano tipi zeminden ısıtma termostatı

pano tipi termostat

duvar tipi termostat

kar buz engelleme termostatı

 


İç mekan termostatlar ve kontrol sistemleri

 

akıllı telefon için termostat

En yüksek konfor ve kontrol imkanı

Sezgisel DEVIsmart™ App uygulaması müşterilerinize dünyanın herhangi bir yerinde döşemeden ısıtma sistemlerini kolayca kontrol etme imkanı sunar.  Oldukça akıllıca

 

Hızlı ve kolay kurulum

Akıllı telefonunuza kuracağınız uygulama ile kolay kurulumun keyfini sürün. Kurulumu müşterinizin evinde olmanıza gerekmeksizin yapabilir ve termostatların kurulum sonrasında ürettiği kodları diğer termostatlara da girerek uygulama ayarlarını kopyalayabilirsiniz.

 


DEVI tarafından sunulan termostat ürün yelpazesinde şık tasarımların yanı sıra elektrikli ısıtma sistemini cep telefonunuz ile kablosuz olarak uzaktan kontrol etmenizi sağlayan çözümlere de ulaşabilirsiniz.
akıllı termostat
The DEVIreg™ zemin sensörlü elektronik termostatlar, döşemeden ısıtma sisteminizin hassas kontrolünü sağlar. Zemin her zaman sıcacık tutulacaktır. Aynı zamanda zemin yapısına zarar verme riski oluşturabilecek yüksek sıcaklıklara ulaşılması engellenecektir. Böylece sıcaklık her zaman zemin üreticisi tarafından belirlenen maksimum sıcaklık seviyesi doğrultusunda olacaktır.

İşletme maliyetleri açısından DEVIreg™ iyi bir seçenek oluşturur. Zemin altındaki ısıtma elemanı ve çok hassas termostatik kontrol bir araya geldiğinde, son derece yüksek bir enerjiden faydalanma oranı temin edilir. Sonuç olarak DEVIreg™ termostat, oda sıcaklığını çok hassas olarak kontrol edebilmesiyle hem konforunuzdan ödün vermez hem de cebinizi yakmaz.

DEVI akıllı termostatlar ile elektrikli ısıtmada enerji ve para tasarrufu sağlamanın en kolay yolunu seçmiş olursunuz. Kullanıcı dostu menü navigasyonu, ısıtma sisteminizin programlanmasını rahat ve kolay hale getirir. En yeni DEVIreg™ termostat ürün yelpazesindeki akıllı fonksiyonları kullanarak faturanızda %30'a varan enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz. DEVIlink™ ile kullanılan yeni Danfoss uygulamasının veya DEVIreg™ ile kullanılan DEVIsmart™ uygulamasının en yeni versiyonlarını kullanarak elektrikli döşemeden ısıtma sisteminizi, internet bağlantısına ulaşabildiğiniz herhangi bir yerden sanal olarak kontrol edebilirsiniz.

Zemindeki ideal termal yerleşim ve Devireg™ termostat ile hassas sıcaklık kontrolü sayesinde, geleneksel su bazlı ısıtmaya göre ortalama oda sıcaklığı 1 - 2°C kadar düşürülebilmektedir. Bu düşüş, ısıl konfor seviyesini etkilemeden sağlanmaktadır.

Bu da enerji kaybının %10 - 20 seviyelerine kadar düşürülebilmesi anlamına gelir. Bu kazanç hem ekonomik hem de ekolojik olarak faydalıdır. Ek bir avantaj olarak DEVI döşemeden ısıtmanın kurulumu, aynı kabiliyetlere sahip diğer ısıtma sistemlerine göre daha düşüktür.

Dış mekan termostatları ve regülatörleri

DEVI kış sezonlarını daha güvenilir ve daha kolay hale getirir.

Kar yağışı başlasa da bitse de kontrolör bu ritmi takip eder ve dış koşullar ile eş zamanlı açılıp kapanır.

Dış mekan zeminleri, çatı ve çatı olukları için kusursuz çalışacak kontrolör, düşen ilk kar tanesinin tespit edilebilmesi için nem ve sıcaklık sensörleri ile donatılmalıdır. Sıcaklık belirli bir seviyeye düştüğünde, 0℃ gibi, kar sensörleri termostata bilgi verir ve ısıtma sistemi AÇILIR.

Sensörler, örneğin +4℃ (başlangıç ayarı) gibi bir sıcaklığın üzerinde bir sıcaklık algılarsa ısıtılan yüzey kuru olarak saptanır ve sistem yeniden kapanır. Sistemi daima manuel olarak açıp kapatabilirsiniz.

DEVI; kaldırımların, yolların ve rampaların yanı sıra çatı, çatı oluğu ve yağmur boruları gibi zeminlerde kar ve buzun erimesi durumlarında sıcaklık ve nem sensörlü tam otomatik DEVIreg™ 850'yi önerir.

Dış mekan ısıtması için tasarlanmış DEVI kontrol sistemlerinin geniş ürün gamında, size özel ve tam olarak amacınıza yönelik olan ürünü daima bulabilirsiniz.
 

elektrik kablolu ısıtma için bize mail atınız

Bize proje ve iletişim bilgilerinizi mail atınız , size en kısa zamanda en uygun çözüm teklifimizi hazırlarız.

 

 

konerji adres bilgileri
 

-

© Sitede bulunan fotoğraf ve bilgiler firmamıza ait olup izinsiz kullanılmaması rica olunur.-