-

-




-

   

sulu borulu yerden ısıtam sistemleri

KONERJİ ; SULU BORULU YERDEN ISITMA SİSTEMLERİ

1980 li yıllarda kurucu ortaklarımız tarafından yapılan uygulamalar bugüne kadar arızasız ve sorunsuz şekilde çalışmaya devam etmiş ve etmektedir. Bunda en büyük neden iyi mühendislik , kaliteli ürün seçimi ve uzman uygulayıcıdır.

 

yerden ısıtma sisteminde ortamda görülen herhangi bir ısıtıcı yoktur.

   

yerden ısıtma uzmanlığı

    Firmamız kurucu ortaklarının çeyrek asrı geçen tecrübesi 1998 yılında kurulmuştur. Gerek yurt içi gerekse yurt dışı projelerinde binlerce projenin çözüm ortağı olmuştur. Umarız bu bilgi birikimimizden sizlerde faydalanırsınız.

   Borulu yerden ısıtma sürekli kullanımda olan projeler için ideal bir ısıtma sistemidir. Konfor yanında sağlıklı ve düşük enerji tüketimi nedeni ile tercih edilir.

 

 

yarının mühendisliği

 

SULU BORULU YERDEN ISITMA

Borulu yerden ısıtma orta ve büyük ölçekli konut , işyeri , restoran , cafe , cami ısıtması yanında orta ve büyük ölçekli hamam ısıtmaları için iyi bir çözümdür.

yurt dışı hamam projelerimizden

ANANTARA HAMAM PROJESİ - DUBAI

Sulu borulu tam otomasyonlu döşemeden ısıtma sistemi firmamız tarafından projelendirilmiş , uygulaması firmamız tarafından yapılmış ve 2015 yılında hizmete açılmıştır.

 

palm city dubaide bulunan Anantara hamam projesi

Palm City - DUBAI PROJESİ

Yaklaşık 1000 m2  alana sahip Türk Hamamı ve SPA projesi.

Sistem her noktadan çoklu sensör ölçümlü olarak tamamlanmış olup gerekli ısıl şartlar tam olarak sağlanmıştır.

 

Borulu Yerden ısıtma :

Bina tabanına ısı yalıtımı sonrası döşenen borularla yapılan , içerisinden 35 ile 50 C arasında su dolaşan bir ısıtma sistemidir. Hamam projelerindeki besleme suyu sıcaklığı 60 / 65 C .dir.

Sistem hakkında kısa özet bilgiler aşağıda verilmiştir.

 

borulu yerden ısıtma kullanım yerleri

Borulu yerden ısıtma uygulama alanları :

* Konutlarda

* Hamamlarda

* Hayvan barınaklarında

* Ofis ve işyerlerinde

* Hangarlarda

* Yüksek tavanlı imalathanelerde

* Restoranlarda

* Havuz çevresi ve SPA.larda

yerden ısıtma borusu

Yerden ısıtma boruları :

16 ve 17 mm çaplarında 2 mm et kalınlığında borular kullanılmaktadır. Firmamız tarafından satışı ve uygulaması yapılan borular EVOH oksijen bariyerlidir. Müşteri isteğine göre Danfoss , SPK , PEXLIFE , VESBO ve REHAU marka kullanmaktayız.

kollektör dolabı

Kollektör Kutusu :

Yerden ısıtma sisteminin kollektör ve otomasyon sistem bağlantılarının yapıldığı yerdir. Kollektör kutularımız Modpan , Danfoss ve Rehau markadır. 40 / 60 / 80 cm.dir.Ön kapakları sıvaya göre ayarlanabilmektedir.

kenar ısı yalıtım bantı

Kenar ısı yalıtım bantı :

10 cm yükseklikte , 5 mm kalınlıkta kendinden yapışkanlıdır. Modülasyon paneli döşeme işlemi öncesi bütün duvar boyunca yapıştırılır.

Modpan , Danfoss ve REHAU marka.

yerden ısıtma modülasyon paneli

Modülasyon paneli :

Alt ısı yalıtım bölümü 2 cm.dir. Toplam yükseklik 4.5 cm. Dansite 30

kollektör seti

Kollektör Setleri :

Otomasyona uyumlu veya sadece açma kapama vanalı seçenekleri vardır.

2 ile 15 ağız arası .

Malzeme prinç veya paslanmaz çelik.

 

kompakt karışım devresi

Kompakt Karışım Devresi :

Isıtıcı cihazın birden fazla sistemi beslediği durumlarda kullanmaktayız. Örneğin hem yerden ısıtma hemde radyatörlü sistem bir arada kullanıldığında.

Pompa ve karışım devresi beraberdir.

yerden ısıtma sıcaklık kontrol sistemleri

Sıcaklık Kontrol Sistemleri :

Yerden ısıtma sıcaklık kontrol sistemleri kablolu , kablosuz , dijital , analog , dijital programlanabilir ve WİFİ hattından uzaktan erişimli olabilir. İsteklerinize göre proje fiyatlandırması yapılır.

 

 

 

Borulu ( Kablolu Termostatlı ) Yerden Isıtma Şartnamesi ( PDF )

 

 

Borulu Yerden Isıtma Hangi Aşamada Uygulanır ?

İnşaat yada tadilat da uygulanabilen bir sistemdir.

 

 

Borular Arasındaki Fark Nedir ?

Borular dış çap olarak 16 , 17 veya 20 mm olarak imal edilmektedir.

Malzeme olarak PE-RT , PEX-a , PEX-b , PPRC , PEX-c gibi plastik ürünlerden işlem görerek çekilmektedir.

Ayrıca dış bariyerleri Oksijen geçirimsiz ve oksijen geçirimli olarak 2 ayrı yapıdadır.

 

 

Boru Aralıkları Kaç Cm.dir ?

Boru aralıklarını belirleyen birçok faktör vardır.

Bunlar ortamdaki ısı kaybı miktarı , boru ısı iletimi , istenen ortam sıcaklığı ve üst döşeme malzemeleridir.

 

 

Parkede yerden ısıtma uygulanır mı ?

Yerden ısıtmaya uygun imal edilmiş parkelerle yerden ısıtma sistemi sorunsuz olarak çalışabilir.

Parke olan bölümlerde , parkeye göre boru hesabı yapılmalıdır. Parke taban sıcaklığı 27 C olarak alınmalıdır.

 

 

Hangi şartlarda boru döşeme yapılır ?

Her borunun döşeme özellikleri farklıdır. Bu özellikler üretici firmadan alınmalı ve döşemeler bu şartlara uygun yapılmalıdır.

 

 

Rejim süresi ne kadardır ? Bu süre üst döşeme malzemesine ve şap kalınlığına bağlıdır. Borulu yerden ısıtma sistemleri kış başından bahara kadar sürekli düşük beslemeli sistemler için uygundur. İlk rejim süreleri 2 saat ile 24 saat arasında değişim gösterebilir.
   
Soğuk döşeme mümkün mü ?

Bazı firmaların boruları 5 C hava şartlarına kadar soğuk olarak döşenebilmektedir. ( Örnek olarak Danfoss PE-RT) Bu özellik her markada bulunmamaktadır. Bazı borular muhakkak surette ısıtılarak döşenebilir.

   
Evimde yerden ısıtma sistemim var fakat odalarda termostat yok bunu nasıl kontrol edebilirim ? Termostatlar kablolu ve kablosuz olarak ayrılırlar. Kullanılan bir yerde kablo çekilemeyeceğinden kablosuz oda termostatları ile sistem kontrollü olarak çalıştırılabilir. Bunun için kollektörlerin otomasyona uyumlu olması gereklidir. Kollektörler otomasyona uyumlu değilse uyumlu kollektörlerle değiştirilmeldir.
   
Yerden ısıtmayı akıllı telefondan kontrol edebilir miyim ? Gerekli oda termostatı ve ana kontrolörler ile wi-fi hattına bağlı kontrol sistemi kurmaktayız. İnternetin bulunduğu her yerden sisteminizi kontrol edebilirsiniz. Maliyeti termostat ve ana kontrolör sayısına göre değişim gösterir.
   
Oksijen Bariyeri Nedir ?

Boruların dışına yapılan ek bir geçirimsizlik kaplamasıdır. Sistem ile havanın oksijen geçirimsizliği sağlanır. Tortulaşma ve korozyon önlenir.

   

Zemin Ne Kadar Yükselir ?

Grebetondan sonra modülasyon panelli uygulamada, borunun döşenmiş haliyle sistem yüksekliği 4.5 cm.dir. Proje alan büyüklüğüne göre üzerine atılacak şap ile toplam bitmiş yükseklik 7 ile 10 cm arasındadır.

   
Boru dönüş çapı kaç cm.dir ?

Buda borulara göre değişir. Danfoss PE-RT boru için 8 cm.den dönüş yapılabilmektedir.. Birçok ürün soğuk havalarda ısıtılarak ve 22.5 cm ile dönüş yapılabilir. Dönüş çapları için üretici firmaya danışılmalıdır.

   
Boruların ömürleri ne kadardır ?

Malzeme ve çalışma şartlarına göre ömürler değişim gösterir. Her firmanın ürettiği borulara ait ömür grafikleri vardır. Çalışma sıcaklığı ve çalışma basıncı arttıkça boru ömürleri azalmaktadır. Örneğin 2 bar çalışmada 100 yıl olan ömür 4 bar çalışmada 50 yıla düşmektedir. Bu nedenle proje özelliklerine uygun dayanımlı boru seçilmelidir.

   
Isıtıcı seçimi nasıl yapılır ?

Yerden ısıtmada hesap kriterleri konfor ısıtmasında 45  / 40 veya 40 / 35 C olarak alınır. Bu sıcaklığı verebilen bütün ısıtıcılar sistemde kullanılabilir.

   
Yerden ısıtma boruları patlar mı ?

Tekniğine uygun olarak döşenmiş borularda kendi kendine patlama oluşmaz. Yüksek basınç yüksek sıcaklık veya döşeme hatalarıyla borularda patlamalar oluşabilir.

   
Yakıt tüketimi ne kadardır ? Yakıt tüketimi binanın ısı kaybı ile hesaplanabilir. Kullanılan ısıtıcılara göre harcama hesaplanır.
   
Projelendirme ücretli midir ? Malzeme alımı sonrası projelendirmeler ücretsiz olarak yapılmaktadır. Malzeme alımı öncesi projelendirme istenmesi durumunda ücret alınmaktadır. Bu ücret malzeme alımı olduğunda toplam tutardan düşülmektedir.
   
Nerelerde hizmet veriyorsunuz ? Türkiye yanında yurt dışında da hizmet vermekteyiz.
   
Yerden ısıtma sistemi ile serinletmede yapılabilir mi ? Yerden ısıtma ile yerden serinletme de mümkündür. Isı kaybı ve ısı kazancı hesabı yapılarak sistemin performansı değerlendirilir. Taban döşemesi taş veya seramik olmalıdır. Parke ve ahşapta soğutma tavsiye etmiyoruz. Ayrıca nem ve yoğuşma için önelm alınmış olmalıdır.
   
Hangi aşamada yerden ısıtma sistemi uygulanır ? Sıva öncesi altyapı işlemleri tamamlanır. Bunlar kollektör kutu yerleşimleri ve elektrifikasyondur. Sıva işlemi sonrası tabandaki döşeme işlemi tamamlanır.
   
Otomasyon nasıl yapılabilir ? Yerden ısıtma otomasyonlu veya otomasyonsuz olarak dizayn edilebilir. Otomasyonlu olması durumunda sistem seçimleri kablolu , kablosuz , akıllı kontrol şeklinde değişebilmektedir.
   
Fiyat aralıkları nedir ? Seçilen malzemelere göre değişim gösterir. Ayrıca otomasyon sistemi fiyatı 2 katına kadar çıkartabilir.
   
Sisteme ait garanti ne kadardır ? Ürün garantileri firmadan firmaya değişim göstermektedir. Danfoss döşemeden ısıtma ürün garantisi 10 yıldır. Firmamızın işçilik garantisi 1 yıldır.
   
Döşeme sonrası sistem güvenliğini nasıl sağlıyorsunuz ? Döşeme sonrası sistem basınçlı olarak teslim edilir. Sistem üzerinde test basınç göstergesi bırakılır. Herhangi bir basınç düşümünde firmamız bilgilendirilir ve sistem kontrol edilir.Test işlemi sonrası inşai nedenlerden kaynaklı onarımlar ücretli olarak yapılır.
   

Boruların mt'sinden kaç kalori ısıtma enerjisi transfer edilir?

Boruların çevresindeki yüzey sıcaklığı , içerisinden geçen su sıcaklığı-debisi ve 2 boru aralığına bağlı olarak ısı iletim değerleri değişir. Alınabilecek değerler bilgisayara aktarılmış ve hesaplamalar bu değerlere göre yapılmaktadır.

   

Yerden ısıtma teklifi almak için :

1. Mimari projenizi bize mail ile yada elden ulaştırınız.

2. Mimari proje ile birlikte istediğimiz bilgiler : İletişim , bina izolasyonu , binanın yapıldığı yerin konumu , taban döşeme malzemesi , otomasyon sistemi istekleriniz.

3. Isıtıcı cihaz istekleriniz ( Isı pompası vs . bilgiler )

4. Oda termostatı olacak mı ?

5. Kollektör tercihiniz : Açma kapamalı , reglajlı veya debimetreli

6. Proje ve Teknik Uygulama isteği.

 

proje teklif istekleriniz için bize mail atınız.

Her türlü soru , bilgi ve fiyatlandırma için bize yazabilirsiniz.

Döşemeden ısıtma uzmanı
Konerji adres ve iletişim bilgisi
 

-

-